Vad gör en Apputvecklare?

software developer 6521720 1280

Även känd som en mjukvaruutvecklare eller mjukvaruarkitekt, är en applikationsutvecklare ansvarig för att utveckla och ändra källkod för mjukvaruapplikationer. Dessa applikationer syftar till att hjälpa kunder med datoruppgifter eller program.
Mobilapplikationsutvecklare: Arbetsbeskrivning
En snabb titt på mobilappsutvecklarens arbetsbeskrivning och arbetsuppgifter avslöjar mycket små skillnader, om några.

Mobilapplikationsutvecklare har goda kunskaper om de olika plattformarna, både för smartphones och surfplattor. Dessutom är de exceptionellt skickliga på att använda datorer som körs under de olika operativsystemen, inklusive Windows och Mac. Mjukvaruutvecklingsföretag letar ofta efter plattformsoberoende utvecklare som kan utveckla Android-appar såväl som ios-appprodukter.

En mobilutvecklare är bra på IT-programmering och har fördjupade kunskaper i de olika datorspråken som C++, Java, HTML, MySQL, PHP, Objective-C, och Wireless Networks. De arbetar också nära datoranalytiker och ingenjörer för att tillämpa de olika språken för programvaruutveckling för att skapa och utveckla mobilappar.

Arbetsuppgifter och ansvar för mobilappsutvecklare

En apputvecklares uppgifter och ansvar beror på erfarenhetsnivån. En mobilappsutvecklares primära jobb är att skapa, underhålla och implementera källkoden för att utveckla mobilappar och mobilplattformsprogram som uppfyller behoven och kraven hos kunder som använder datorprogrammeringsspråken.

Dessutom kan mobilapplikationsutvecklare också designa prototypapplikationer, tillhandahålla enhetsstrukturen och hjälpa applikationsutvecklingsteamet eller -klienterna i planerna.

Utbildningskrav för mobilapputvecklare

Kraven på jobbansökningar för utvecklare av mobilappar varierar med arbetsgivare. En examen i datavetenskap eller informationssystem sätter en kandidat före de andra arbetssökande. Vissa mjukvaruutvecklingsföretag kan rutinmässigt anställa en junior apputvecklare på ingångsnivå och låta dem arbeta under en senior utvecklare för att avancera sin erfarenhetsnivå och gå upp till en senior position för mjukvaruutveckling.

Vanligtvis är minimikravet för en nybörjarutvecklare i de flesta fall en kandidatexamen. Avancerade positioner kommer att kräva att de sökande har en högre utbildningsnivå som en magisterexamen och är kompetenta i vanliga programmeringsspråk. I den här branschen spelar erfarenhet en viktig roll och det är tillrådligt att överväga en praktikplats inom ett relevant område eller ha arbetslivserfarenhet på ett relaterat jobb.

Vad är så bra med en karriär inom mobilappsutveckling?

Förutom den goda lönen, den rapporterade höga arbetstillfredsställelsen och den snabba branschens tillväxt, har en utvecklare av mobilappar fler skäl att vara stolta över denna karriär. Innan andra ens kan veta om deras existens är apputvecklare vanligtvis de första som testar apparna på de senaste mobiltelefonerna, surfplattorna och andra enheter.

För dem som älskar att utforska alla möjligheter som ny teknik har att erbjuda kan en karriär inom mobilappsutveckling vara oerhört tillfredsställande och roligt. Det är ett utmärkt tillfälle att prova nya saker och tillfredsställa din nyfikenhet.

Jobbutsikterna inom utvecklingsbranschen för mobilappar är lovande tack vare den växande efterfrågan på mobilappar och skickliga utvecklare. Som sådan kommer du att fatta ett klokt beslut om du planerar att byta eller göra en karriär inom apputveckling.

Ansvar för en mobilapputvecklare

Varje mobilutvecklingsprojekt börjar med en idé. Den första uppgiften för en mobilutvecklare är att förstå denna idé och vad klienten försöker uppnå med applikationen. Detta gör att mobilutvecklaren kan bestämma hur implementeringen ska se ut.

Apputvecklaren ansvarar sedan för den tekniska genomförbarheten och hur man följer riktlinjerna från appbutiksoperatörerna. En utvecklare implementerar i princip önskemålen från kundernas mobilapplikationer. De rådgör med funktionsdesigners, UX-designers, UI-designers och andra programmerare. Dessutom ser mobilutvecklare till att den funktionella och tekniska sidan av applikationen fungerar korrekt.

De kontrollerar också om front-end och back-end av appen är korrekt länkade. En annan uppgift är att vidareutveckla koncept för befintliga appar. Men det slutar inte här. Det ingår också i jobbprofilen att skapa en detaljerad tids- och kostnadsuppskattning för ett potentiellt projekt.

Vilka är uppgifterna för en apputvecklare?

 • Utarbeta kundbehov och omvandla dem till tekniska krav
 • Utveckla applikationsprogrammeringsgränssnitt (API) för att stödja mobil funktionalitet
 • Samarbete med funktionsdesigners, UX-designers, UI-designers och programmerare
 • Implementering av ny- och vidareutveckling av befintliga appar
 • Samråd med kunden och utvecklingsteamet
 • Säkerställa samstämmighet mellan den funktionella och den tekniska sidan
 • Apputveckling (i samarbete med resten av utvecklingsteamet)
 • Säkerställer korrekt länkning av backend och frontend
 • Hålla dig uppdaterad med terminologi, koncept och bästa praxis för kodning av mobilappar
 • Använda och anpassa befintliga webbapplikationer för appar
 • Att arbeta nära kollegor för att ständigt förnya appens funktionalitet och design

Färdigheter och förmågor

För att lyckas som mobilutvecklare måste du vara väl insatt i de olika mobila operativsystemen. Fördjupade kunskaper i programmeringsspråk som HTML, CSS och JavaScript krävs också för att skapa mobila applikationer.

Ytterligare tekniska verktyg krävs beroende på plattformen för din specialisering. Om iOS är det operativsystem du väljer kan du inte undvika Objective-C eller Swift.

Som Android-utvecklare är Java och populära IDE Eclipse en del av din verktygslåda. Men det plattformsoberoende programmeringsspråket Kotlin är nu helt integrerat i Googles ramverk. För Windows-fans borde C# och Visual Studio vara gamla vänner.

Ett grundläggande krav för ditt arbete är analytiskt och strukturerat tänkande. Din kommunikationsförmåga är också viktig då du inte bara är i kontakt med kunder utan även när du arbetar med ett team.

Vilka färdigheter behövs för en mobilappsutvecklare?

 • Erfarenhet som frontend-utvecklare för mobila enheter
 • Mycket goda kunskaper i HTML, CSS och JavaScript
 • Kunskaper om Java webbapplikationer
 • Kunskaper i programmeringsspråken Objective-C och Swift
 • Kunskap om anslutning av backend-system (WebServices, XML, JSON, REST)
 • Kunskap om testdriven utveckling och kontinuerlig
 • Stark motivation och driven lagspelare
 • Kvalitetsmedvetenhet och projektledningsförmåga
  Trivs med att arbeta självständigt och lösa problem
 • Öppenhet för nya tekniker och tillvägagångssätt
 • Beredskap för livslångt lärande
 • Kreativt tänkande och out of the box-strategi

Hur blir man en mobilutvecklare?

Det finns ingen dedikerad utbildning för att arbeta i yrket som utvecklare. Medan den allmänna vägen leder genom en IT-examen, finns det också många karriärväxlare som har funnit en passion för utveckling och är självlärda experter inom området.

Alternativt finns det specialiserade kurser och certifieringar du kan gå om du funderar på att byta karriär eller har ett intresse för mobil utveckling.

Är mobilappsutveckling en bra karriär?

Appar blomstrar, så efterfrågan på apputvecklare är enorm. Arbetsmarknadsmöjligheterna för blivande mobilutvecklare är ojämförligt goda eftersom området mobilapplikationer är relativt nytt och det finns jämförelsevis få tillgängliga specialister inom området.

Den senaste tiden har fler och fler företag njutit av lyxen att anställa sina egna apputvecklare. Du hittar boende inom praktiskt taget alla branscher. Beroende på företagets storlek arbetar man ibland nära marknadsavdelningen. Ni utvecklar idéer tillsammans och presenterar produkterna i en app ännu bättre.

Här är några vanliga branscher och branscher du kan arbeta inom:

 • Finansiella tjänster
 • Spelande
 • Bilindustrin
 • Medicinsk teknik
 • Telekommunikation
 • Elektronik
By CCProduction

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande Inlägg

 • Vad gör en Webbutvecklare?

 • Vad är en Produktionsplan?

 • Vad är Apputveckling? Komplett Guide