Vad är en Digital Strateg?

laptop 3317007 1280
Digitala strateger är ansvariga för att skapa och genomföra digitala marknadsföringsstrategier. De arbetar med en mängd olika plattformar, inklusive webbplatser, sociala mediekanaler, e-postnyhetsbrev, bloggar, etc., för att utveckla och implementera planer som hjälper deras organisation att nå sina mål.
Digitala strateger kan också få i uppdrag att utveckla nya digitala produkter eller tjänster – detta kan inkludera allt från mobilappar till e-handelssajter till videoinnehåll online. Deras jobb är att se till att dessa nya erbjudanden stämmer överens med företagets övergripande mål och kommer att lyckas med att nå målgrupper.

Arbetsuppgifter för digital strateg

En digital strateg har vanligtvis ett brett spektrum av ansvarsområden, som kan inkludera:
 • Undersöker ny teknik för att fastställa deras inverkan på affärsverksamheten
 • Hantera konton i sociala medier för kunder, inklusive uppdatering av innehåll och svar på kommentarer och meddelanden
 • Utveckla en digital strategi som är i linje med en organisations mål och mål
 • Skapa webbplatsinnehåll som är relevant för målgruppen och som uppmuntrar besökare att vidta åtgärder, som att registrera sig för ett nyhetsbrev eller köpa en produkt eller tjänst
 • Identifiera möjligheter att förbättra webbplatsens prestanda baserat på analysdata
 • Utveckla mobilappar för kunders varumärken eller produkter med hjälp av programmeringsspråk som HTML5 eller JavaScript
 • Skapa en omfattande digital marknadsföringsplan som inkluderar alla marknadsföringskanaler som sociala medier, e-post, textmeddelanden och sökmotoroptimering (SEO)
 • Skapa grafik och illustrationer för onlineannonser, såsom banners och landningssidor
 • Utveckla digitala marknadsföringskampanjer som är kostnadseffektiva och uppfyller affärsmålen

Arbetskrav för digital strateg

En digital strateg behöver vanligtvis ha följande kvalifikationer:

Utbildning: Digitala strateger behöver minst en kandidatexamen. Vissa arbetsgivare föredrar kandidater som har en magisterexamen inom ett relaterat område, såsom marknadsföring eller informationsteknik.

Vanliga kurser för digitala strateger inkluderar digital marknadsföring, sökmotoroptimering, programmeringsspråk, dataanalys och företagsekonomi.

Utbildning och erfarenhet: Digitala strateger får vanligtvis utbildning på jobbet för att lära sig de specifika systemen och processerna i deras nya företag. De kan också få utbildning i digital marknadsföring och analys för att bättre förstå sina kunders behov.

Certifieringar och licenser: Certifieringar kan validera de kvalifikationer du har tjänat till nuvarande och framtida arbetsgivare. Digitala strateger kan få certifieringar för att få mer teoretisk kunskap om sina ansvarsområden, testa sina professionella färdigheter och ytterligare avancera sin karriär.

Digital strateg färdigheter

Digitala strateger behöver följande färdigheter för att bli framgångsrika:

Kreativitet: Digitala strateger använder kreativitet för att utveckla nya idéer och strategier för sina kunder. De använder ofta sin kreativitet för att hitta nya sätt att engagera sig i sin publik och öka sitt varumärkes synlighet. Kreativitet är också viktigt för att komma på nya sätt att använda teknik för att förbättra ett företags verksamhet.

Kommunikation: Digitala strateger kommunicerar ofta med kunder, andra medlemmar i ett marknadsföringsteam och andra intressenter. De använder muntlig och skriftlig kommunikation för att förklara begrepp, samla information och svara på frågor. De använder också digital kommunikation, såsom e-post, snabbmeddelanden och videosamtal, för att samarbeta med andra.

Forskning: Digitala strateger behöver kunna forska i ämnen och samla information om nya teknologier, mjukvara och andra digitala verktyg. De måste också kunna undersöka sina kunders företag och förstå deras mål och mål. Denna information kan hjälpa dem att skapa digitala strategier som möter deras kunders behov.

Teknik: Digitala strateger använder en mängd olika teknikverktyg för att skapa digitala marknadsföringskampanjer. De kan använda program för att skapa grafik, utveckla webbplatser och skapa inlägg på sociala medier. De kan också använda automationsverktyg för att hantera sina digitala marknadsföringskampanjer.

Ledarskap: Digitala strateger arbetar ofta med team av andra digitala strateger, innehållsskapare, designers och andra marknadsförare. Ledarskapsförmåga kan hjälpa dig att samarbeta med andra och motivera dem att arbeta effektivt. Du kan också använda ledarskapsförmåga för att hjälpa ditt team att utveckla digitala strategier som möter kundernas förväntningar.

Digital strateg Arbetsmiljö

De flesta digitala strateger arbetar i en kontorsmiljö, även om vissa kanske arbetar hemifrån. De arbetar vanligtvis heltid, även om vissa kan arbeta deltid eller på frilansbasis. Många digitala strateger arbetar mer än 40 timmar per vecka, och vissa jobbar kvällar och helger för att hålla deadlines eller för att slutföra projekt. Vissa digitala strateger reser för att träffa kunder eller delta i konferenser. Arbetet som en digital strateg kan vara stressigt, och vissa strateger kan uppleva utbrändhet från jobbets ständiga krav.

Digital strateg eller marknadsföringsstrateg

En marknadsföringsstrategi hänvisar till ett företags övergripande spelplan för att nå och rikta in sig på potentiella konsumenter och sedan omvandla dessa till kunder.

En digital marknadsföringsstrateg är en förlängning av denna position med fokus på alla digitala aspekter av marknadsföring.

Digital strateg

Det bör vara uppenbart att en digital strateg behöver ett brett utbud av marknadsföringsexpertis eftersom de kan behöva ta med sig den kunskapen till olika uppgifter varje vecka.

Vi kan dock inte nog betona att varje digital strateg-position är olika – en grundlig förståelse av varje organisations marknadsföringsteam är nödvändig för att ta reda på vad ditt fokus som digital strateg kan vara.

Ett litet, överansträngt team kan behöva dig för att övervaka onlinemarknadsföring totalt (en skrämmande uppgift!)
Men i många marknadsföringsteam är en del av dessa ansvarsområden delegerade någon annanstans.

Till exempel kan en social mediastrateg övervaka sociala mediekanaler. Det kan finnas ett team för grafisk design som arbetar med en dedikerad varumärkesstrateg för att arbeta med aspekter av varumärkesbyggande online.

I en idealisk värld kommer din roll som digital strateg att fokusera på ”strategi”-elementet, planera och styra digitala kampanjer och bedöma deras framgång när uppgifter tilldelas de relevanta teamen.

Du måste samarbeta och använda dina projektlednings- och kommunikationsförmåga för att samarbeta med alla olika marknadsföringsteam och rikta sina ansträngningar mot en delad digital vision.

Det innebär att hålla reda på olika aspekter av digital marknadsföring – e-postmarknadsföring, innehållsmarknadsföring, sociala medier och mer – för att säkerställa att alla rör sig i rätt riktning.

Vad skapar en bra digital strateg?

Framsynthet

En bra digital strateg kommer att upptäcka trender och gå före för att utnyttja möjligheter för verksamheten.

Att komma först till festen skördar frukterna när de som kommer tvåa och trea möter minskand effekt.

Om du i din dataanalys kan upptäcka möjligheter som gör att du kan komma före kurvan kan detta leda till fantastiska resultat för verksamheten.

Kreativitet

Ibland kräver digital marknadsföring lite kreativt tänkande utanför boxen för att hitta lösningar.

Detta kan vara att skapa kopplingar mellan olika delar av marknadsföringsstrategin för att optimera arbetsflödet.

Kreativitet kan visa sig som en innovativ idé för en ny varumärkeskampanj eller en genomtänkt, ny tillämpning av befintliga tekniska verktyg.

Mycket digital marknadsföring kan kännas som att kopiera – det finns branschstandarder för vad som fungerar, och det lönar sig ofta bara att fortsätta göra det som fungerar med dina marknadsföringskanaler för att klara sig.

Men när det inte räcker med ”att klara sig” innoverar de bästa digitala strategerna för att driva tillväxt.

Realism

Mycket av digital marknadsföring är försök och misstag, så en bra digital strateg kommer att förstå att det är orealistiskt att förvänta sig obegränsade framgångar från sina kampanjer och att några framgångar inte kommer över en natt.

Det slutliga målet med digital marknadsföring – att skaffa kunder till verksamheten – är en pågående, aldrig sinande uppgift.

Digitala strateger måste ständigt anpassa sina tillvägagångssätt baserat på analys av vad som fungerar och vad som inte fungerar.
Och självgodhet är fienden! Bara för att något fungerar nu betyder det inte att det kommer att fortsätta att göra det.

Den realistiska uppfattningen är att förstå att branschen förändras, målen förändras och digitala strateger måste vara flexibla för att kunna växla med dem.

Expertis

Du kan inte komma ifrån det – för att utföra alla uppgifterna i ett digitalt strategjobb, kommer du att behöva en viss nivå av expertis.

Som en marionettmästare av den övergripande digitala strategin behöver du visa expertis över många digitala marknadsföringskanaler och visa förståelse för hur allt fungerar tillsammans.

Det innebär att du vet hur dina verktyg fungerar, att du håller dig uppdaterad med en ständigt föränderlig bransch, behöver en grundlig förståelse för digitala processer och vet vad som fungerar för användarna.

Detta är bara toppen av isberget av en mängd potentiella expertområden du behöver för att utföra rollen.

Det är rättvist att säga att ett tillväxttänk är fördelaktigt för en digital strateg eftersom du måste vara entusiastisk över att lära dig ditt område.

Lagarbete

Naturligtvis är lagarbete en kärnfärdighet för de flesta yrken och alla som arbetar i ett team.

Det verkar särskilt relevant för en roll som digital strateg eftersom själva befattningens natur är beroende av en delad förståelse av helheten.

Du måste bygga förtroende inom ditt marknadsföringsteam och de säljteam du arbetar med eftersom det är de som kommer att genomföra den digitala marknadsföringsstrategin.

Där det är möjligt kan du behöva utbilda teammedlemmar om resonemanget bakom dina strategiska beslut.

Du bör bygga detta förtroende genom effektiv kommunikation och en tydlig och kortfattad vision av de bredare målen och hur teaminsatsen kommer att driva verksamheten framåt.

By CCProduction

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande Inlägg

 • Enkel hantering av containrar med CaaS hos Beebyte PaaS

 • Hur fungerar en elbil i praktiken?

 • Hur Tolio AI-Skrivverktyg kan Effektivisera Jobbet för Marknadsförare